Canva-kuvitus

Canva – helppoa ja näppärää luomista

Canva on verkossa toimiva grafiikkatyökalu, joka on äärimmäisen yksinkertainen ja perustasollaan nopea ja helppokäyttöinen. Yksi olennaisimmista Canvan valttikorteista on sen tarjoama suhteellisen suuri määrä suunnittelua helpottavia mallipohjia, joista saa pienellä vaivalla askarreltua esimerkiksi huomattavasti totuttua näyttävämmät kirjepohjat tai vähän suuremmalla vaivalla yksilöllisempääkin visuaalisuutta, joka monissa tilanteissa pärjää ammattilaisen tuotoksille. Mallipohjia on kattavasti hyvin monenlaisiin käyttötarkoituksiin, kuten sosiaalisen median grafiikkaan, julisteisiin, esityksiin, kirjeisiin ja CV:ihin.

Vaihtoehtona on myös lähteä liikenteeseen tyhjästä taittoarkista ja rakentaa koko suunnittelu itse. Tämä vaatii jo vähän harjaantuneempaa otetta visuaalisuuteen ja tällöin on hyvä tunnistaa joitakin graafisen suunnittelun perusperiaatteita ja modernin tyylin lainalaisuuksia. Useimmiten onkin hyvä luoda modernia tai ajatonta jälkeä sen sijaan, että valitsisi tietämättömyyttään vanhahtavia tyylikeinoja.

Graafiseen suunnitteluun koskemattomatkin näpit saavat Canvan tutoriaalitoimintojen avulla helppoa harjoitusta sen perustason toiminnallisuuksista. Ja perustaso on juuri se, mikä Canvassa riittää. Yksinkertaiset toiminnallisuudet hallitsee muutamien tuntien harjoittelulla ja tällöin voikin jo hyödyntää Canvan sisäänrakennettuja resursseja hyvin moninaisilla tavoilla. Nopea sisäänajo ohjelman käyttöön tekee sitä varsin mainion valinnan monen pienemmän organisaation viestinnässä, jossa ei ole käyttää ylimääräisiä resursseja ammattimaisten ja raskaiden designer-ohjelmistojen haltuunottoon. Canvan perusversion toiminnallisuudet eivät kylläkään loppuun asti tue eheän organisaatiotason visuaalisuuden rakentamista, mutta tähän on apuna maksullinen Canva for Work.

 

Kumu tarjoaa visuaalisen CV:n koulutuspakettia, jonka myötä pääsee oppimaan graafisen suunnittelun perusteita, Canvan toiminnallisuudet ja näppärimmät vinkit visuaaliseen CV:n rakentamiseen.

 

Esimerkki: Visuaalisella CV:llä erottautumista työnhaussa

Miksi ammattilaisen tarvitsee erottautua visuaalisilla keinoilla? Henkilöbrändääminen on tullut osaksi työmarkkinoita. Tämä on samalla osa kaikkialla kasvavaa suurempaa tarvetta palveluille ja palvelulle. Työnantajalle on aina riski investoida uuteen työntekijään, mutta esimerkiksi visuaalisuudella rakennettu selkeä kuva henkilöstä auttaa pääsemään pintaa, numeroita ja titteleitä syvemmälle. Organisaatioille ei riitä pelkkä asiasisällön hallitseminen, vaan ihmisen pitää olla myös sopiva työyhteisöön. Itsensä näköisen visuaalisen CV:n avulla voi kertoa laajemman kuvan siitä, mitä ammattilaisuuden takana ja ympärillä on.

Canvan valmiit CV-pohjat tarjoavat aiempaa helpomman oikotien oman henkilöbrändinsä visuaaliseen ilmaisuun. Lukuisista malleista voi valita itselleen sopivimman tai itseään eniten puhuttelevan ja jatkaa siitä. Jos typografia eli kirjasinten malli, koko, väri on kutakuinkin kohdallaan, voi värejä säätämällä päästä vielä lähemmäs omanlaistaan lopputulosta. Rohkelikot voivat myös poimia tyylivinkkejä erilaisista CV-pohjista ja rakentaa vieläkin yksilöllisempää jälkeä sekoittamalla visuaalisia ratkaisuja keskenään. Tämän vaihtoehdon kanssa kannattaa kuitenkin nukkua yön yli ja katsastaa lopputulos vielä aamulla ja viilata suunnittelu kuntoon tuoreilla silmillä. “Kill your darlings” pätee tässäkin taiteenlajissa.

Kumu tarjoaa visuaalisen CV:n koulutuspakettia, jonka myötä pääsee oppimaan graafisen suunnittelun perusteita, Canvan toiminnallisuudet ja näppärimmät vinkit visuaaliseen CV:n rakentamiseen. Ota yhteyttä myyntiin, jos luovuutesi kaipaa starttiapua!