Pieni koira ihmisen sylissä

Hyvä työnantajamielikuva tuo tuloksia

Kilpailu osaavista tekijöistä on kovaa alalla kuin alalla. Tuntuuko, että yrityksenne on vaikeaa vetää puoleensa oikeanlaisia työnhakijoita? Sosiaalinen media on tulvillaan kuvia työhyvinvointipäivistä, perjantain oluthetkistä ja alan palkinnoista. Massasta voi olla vaikeaa erottua ja muiden kiireiden keskellä työnantajamielikuvan järjestelmällinen rakentaminen saattaa unohtua.

Tuottava ja laadukas liiketoiminta kuitenkin vaativat kovia ammattilaisia. He harvoin kävelevät ovesta sisään tuosta vain. Mielenkiintoisella ja asiantuntevalla sisältömarkkinoinnilla voi vakuuttaa potentiaalisten asiakkaiden lisäksi myös tulevaisuuden tiimiläiset. Mistä sitten rakentuu hyvä rekryn sisältöstrategia ja kuinka sille raivataan aikaa?

Vauhtia ja kilpailuetua konsultin avulla

Ongelman ratkaisu saattaa piillä kliseisesti laatikon ulkopuolella, nimittäin markkinointikonsultin roolissa. Ulkopuolinen sisältöstrategi ei ole sidottu toimistonne arjen hälinään. Hän pystyy katsomaan yrityksen viestintää ulkoapäin ja tarjoamaan erilaista perspektiiviä siihen, miltä yrityksenne näyttää muiden silmissä.

Alkuarvioinnin jälkeen hän pystyy luomaan sisältöstrategian yhdessä sovittujen raamien pohjalta ja auttamaan strategian toteuttamisessa sisällöntuotantoa myöten. Hyvin organisoitu suunnitelma ja selkeä etenemisjärjestys varmistavat, että asiat todella tapahtuvat ja aikaa säästyy.

Konsultti voi strategian luomisen jälkeen olla myös kannustaja. Hyvä työnajantamielikuva saa tuulta alleen paitsi yrityksen omista kanavista, myös työntekijöiden jakamasta sisällöstä. Yhteiset pelisäännöt ja selkeät vinkit sisällön luomiseen auttavat ihmisiä pääsemään vauhtiin ja löytämään oman tapansa kertoa siitä, millaista yrityksessä on olla töissä.

Ei pelkkiä pokaaleja ja toimistokoiria

Työnantajamielikuva tuo mieleen monia erilaisia teemoja. Hyvä sisältöstragia käsittää niin työprojektien esittelyä, onnistumisten jakamista, työhyvinvointia ja tiimiläisten persoonia. Ammattitaitoa voi tuoda esiin projektien ja palkintojen lisäksi asiantuntevilla, alan trendejä käsittelevillä blogipostauksilla tai videoilla. Tarjota siis pieniä maistiaisia firman tarjonnasta ilmaiseksi.

Työhyvinvointiin kuuluvat päivittäiset ilonaiheet toimistolla, kuten perjantaiset kakkuhetket ja toimistokoirat. Jos työkavereilla on tapana viettää aikaa yhdessä myös työajan ulkopuolella, näiden hetkien jakamiseen kannattaa ehdottomasti rohkaista. Kaikki lähtee sisältäpäin – jos yrityksessä on hyvä olla, ja se osataan jakaa myös ulkopuolisille, kiinnostuvat muutkin alan osaajat yrityksestä työnantajana.

Markkinointikonsultti voi yhdessä yrityksen oman markkinointi-, viestintä- ja hr-osaston kanssa rakentaa näistä osasista tehokkaan ja vaikuttavan strategian, joka auttaa koko yritystä kasvamaan ja kukoistamaan. Meiltä Kumusta löytyy tekijöitä, jotka ovat valmiita hyppäämään mukaan porukkanne avuksi. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

 

Tutustu Kumun koko palveluvalikoimaan